NY KLIMAPARTNER: Nordnorsk vitensenter

Nordnorsk vitensenter gjør realfag til lek, men leker ikke realfag. Nå har de blitt Klimapartner i Troms og Finnmark og gleder seg til å bidra med sin vitenskapelige formidling inn i nettverket.

Nordnorsk vitensenter er verdens nordligste vitensenter, lokalisert i Tromsø og Alta. Som regionalt vitensenter for Troms, Finnmark og Svalbard har Nordnorsk vitensenter ansvar for et svært stort område. Vitensentret formidler kunnskap om blant annet klima, vær, energi og miljø i nord.

Nordnorsk vitensenter ble stiftet i 2002 og har nå 14 fast ansatte og flere studenter i deltidsstillinger som vitensenterverter.

Som Klimapartner ønsker det Nordnorske vitensentret å delta aktivt i arbeidet for å skape en mer bærekraftig verden, og redusere vår negative påvirkning på miljøet.

- Vårt hovedfokus som regionalt vitensenter er å bidra med kompetanse om bærekraft og grønn omstilling, både i det pedagogiske tilbudet til skole- og fritidsmarkedet og i utstillingen, slik at våre besøkende kan lære å ta bedre miljøvalg. Vi prøver å formidle at "Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt". Vi ser frem til å samarbeide med andre i nettverket som brenner for klima og miljø, både regionalt og nasjonalt, sier Tove Marienborg, direktør ved det Nordnorske vitensentret.

Vi gleder oss til å samarbeide med dere og jobbe mot et grønnere Troms og Finnmark. Velkommen til Klimapartnere!


facebook (åpner i et nytt vindu) twitter (åpner i et nytt vindu) facebook (åpner i et nytt vindu) e-post (åpner i et nytt vindu)